مقاله آثار نابرابری اجتماعی اقتصادی و سیاسی بر جامعه

مقاله آثار نابرابری اجتماعی اقتصادی و سیاسی بر جامعه مقاله آثار نابرابری اجتماعی اقتصادی و سیاسی بر جامعه

دسته : جامعه شناسی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 19 KB

تعداد صفحات : 37

بازدیدها : 303

برچسبها : دانلود مقاله نابرابری اجتماعی جامعه اقتصادی

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله تحقیقاتی وجود نابرابری های مختلف (اجتماعی، اقتصادی، سیاسی) و آثار آن بر جامعه

مقاله دانلودی وجود نابرابری های مختلف (اجتماعی، اقتصادی، سیاسی) و آثار آن بر جامعه

توسعه اقتصادی و نابرابری درآمد

سیمپسون در خصوص رابطه بین نابرابری درآمد و توسعه اقتصادی می نویسد:

سه دیدگاه کلی در خصوص نابرابری بر ادبیات موجود حاکم است. در مدل اقتصادی نابرابری در مرحله اول رشد اقتصادی افزایش پیدا می کند، سپس به اوج می رسد و نهایتاً در مرحله آخر کاهش پیدا می کند. در طول مرحله اول رشد اقتصادی طبقات ثروتمند با سرعت بیشتری نسبت به طبقات فقرا به جمع آوری و ذخیره ثروت می پردازند و نسبت به آنها تمایل بیشتری برای پس انداز نشان می دهند شهرنشینی نابرابری خاصی ایجاد می کند. تجارت، افزارمندان و صنعت گران و طبقات صنعتی به عنوان قسمتی از اقتصاد پولی سریعاً رشد می کنند و این درحالی است که تون بزرگی از طبقات روستایی و یا روستائیان سنتی خارج از اقتصاد پولی قرار می گیرند و نابرابری درآمد افزایش می یابد. در مرحله دوم رشد اقتصادی تقاضا برای کار صنعتی از بین نیروی کار روستایی افزایش می یابد. طبقات ثروتمند تمایل به حفظ وضعیت موجود مالی دارند و در سرمایه گذاری های باریسک بالا کمتر سرمایه گذاری می کنند و این در حالی است که فقرا که اغلب دارای سرمایه ناپایداری نیز می باشند بیشتر علاقمند به ترقی در بخش صنعت با پاداشهای بیشتری هستند و تمایز دیگر درآمد اینکه بر عکس سطح درآمد، فقرا انگیزه بیشتری برای کار، ذخیره سازی و سرمایه گذاری دارند.

نظام سیاسی و نابرابری

دیدگاه دوم به تاثیر مستقیم نظام سیاسی ملتها بر نابرابری (درآمد) تأکید دارد . وی اینگونه بحث می کند که نابرابری اقتصادی در جوامع تکنولوژیک از طریق تاثیر نظام سیاسی متاثر می گردد و با توازن قدرت در درون جامعه سیستم اقتصادی تاثیر مستقیمی بر نابرابری درآمد ندارد. در جوامع متکی بر زمین نابرابری زیاد بوده و در جوامع صنعتی شده نابرابری معنی داری ملاحظه نشده است اما نه تکنولوژی و نه ثروت ملل صنعتی بر کاهش نابرابری تاثیری ندارند. در جوامع صنعتی بخش بزرگی از آراء جوانان می تواند به طریق سیاسی علایق و باورهایشان را سازمان دهد و این در واقع از پیامدهای جوامع صنعتی است که از طریق افزایش طبقات متوسط و کارگر صورت می گیرد. با گسترش بیشتر پایه های سیاسی، دولتها مجبور به توزیع عادلانه و صحیح خدمات و کالاها می باشند. رابط بین نابرابری درآمد و دموکراسی در طبقات جدید (متوسط و کارگر) و آزادی آنها نهفته است.

مطابق با نظر لنسکی دگرگونی در تمرکز قدرت سیاسی ریشه در گسترش دانش و نیاز نخبگان به اقتدار در تغییر برای افزایش تولیدات نهفته است. مطابق با این دیدگاه، گسترش و افزایش دموکراسی بسته به تلاش و کوشش سیاسی برای گسترش ثروت ملل می باشد. لنسکی نهایتاً این فرضیه را مطرح می نماید که در مواقعی که ملت از آزادی های سیاسی کمتری برخوردار باشند، این قدرت در دست نخبگانی متمرکز خواهد شد که این قدرت را برای برتری و فواید اقتصادی بکار می گیرند. وی در ادامه می نویسد تنها زمانی نابرابری اقتصادی کاهش می یابد که مشارکت سیاسی در بین توده مردم و شهروندان افزایش یابد.

بسیاری از مطالعات در این زمینه معتقد به وجود رابطه متقابل خطی بین دموکراسی سیاسی و نابرابری درآمد می باشند و در مقابل برخی مطالعات نیز به وجود رابطه متقابل منفی بین دموکراسی و نابرابری می باشند...

نابرابری درآمد و جرم

فاینزیلبر ، لیدرمن و لوایزا در مطالعه ای که در ارتباط با علل جرم و خشونت انجام داده اند بر تاثیر نابرابری درآمد بر جرم تاکید نموده اند این محققین عوامل فردی خانوادگی و اجتماعی مؤثر بر جرم را در مقاله ای تحت عنوان علل جرم و خشونت، راهنمای تحقیقات تجربی به شرح زیر دسته بندی نموده اند:

الف) ویژگیهای جمعیت شناختی (فردی)

1- جنسیت 2- سن 3- وضعیت تأهل 4- گروه قومی- نژادی 5- عوامل خانوادگی (خانواده های زن سرپرست و ...)

ب) ویژگیهای اقتصادی اجتماعی (فردی)

1- درآمد خانواده 2- درآمد خانواده به عنوان درصدی از متوسط درآمد نمونه 3- دسترسی به آموزش 4- وضعیت اشتغال 5- وضعیت مالکیت مساکن 6- ویژگیهای مسکن 7- شاخصهای سرمایه اجتماعی (حضور مذهب، مشارکت در سازمانهای اجتماعی و ...) 8- دسترسی به اسلحه در خانواده 9- مصرف مواد مخدر و الکل 10- ارزش دارایی های کسب شده...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید