دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 27 KB
تعداد صفحات : 40
بازدیدها : 404
برچسبها : اسکان غیر رسمی حاشیه نشینی مهاجرت شهری
مبلغ : 6000 تومان
خرید این فایلمطالعه و بررسی عوامل مؤثر در پیدایش و گسترش اسکان غیر رسمی در شهر یزد
بخشهایی از متن تحقیق
این تحقیق به بررسی و تحلیل عوامل مؤثر در پیدایش و گسترش اسکان غیر رسمی در شهر یزد می پردازد. یا این هدف که ضمن تبیین شاخص های اسکان غیر رسمی در این شهر از لحاظ اقتصادی، اجتماعی و کالبدی به مقایسه تطبیقی اسکان غیر رسمی شهر یزد با اسکان غیررسمی جهان و ایران پرداخته است.
روش تحقیق توصیفی-تحلیلی است، جامعه آماری محله حسن آباد شهر یزد می باشد. برای گردآوری اطلاعات مورد نیاز از روش کتابخانه ای، ابزار پرسشنامه، مصاحبه و مشاهده بهره گرفته شده است. نوع نمونه گیری در این تحقیق تصادفی بوده است برای تجزیه و تحلیل و پردازش داده ها از نرم افزار Spss Excel, استفاده شده است.
عوامل موثر در پیدایش و گسترش اسکان غیر رسمی در شهر یزد (محله حسن آباد) مهاجرت، بیکاری، کمبود درآمد، ارزانی زمین و مسکن و.... بوده است. که اولین عامل حاشیه نشینی در یزد اقتصاد و بعد از آن دلایل فرهنگی و اجتماعی است تعداد افراد و خصوصیات آنها در حاشیه ها متفاوت است.
اسکان غیر رسمی که با عناوین دیگری همچون حاشیه نشینی، زاغه نشینی، کپرنشینی و... نیز مترادف گردیده است. از پیامدهای نامطلوب شهرنشینی در جهان معاصر به ویژه نتیجه صنعتی شدن شتابان و نابرابری های منطقه ای است که عدم توازن و نابرابری سطح زندگی در روستا و شهر خود باعث حاشیه نشینی می شود مهاجرت روستاییان به شهرها پس از مدتی شهرها را اشباع می کند سازمانها و مسئولین کنترل کننده شهری از پذیرایی آنها می مانند تعدادی از روستاییان خود را با محیط وفق نداده و جذب حاشیه ها می شوند.
واژگان کلیدی : اسکان غیر رسمی- حاشیه نشینی - توانمندسازی - ساماندهی
1- از علل اصلی مهاجرت است که باعث حاشیه نشینی می شود در یزد هم عامل مؤثری در این زمینه بوده است که طبق پرسشنامه پر شده اکثر مهاجران هم از شهرهای کوچک استان بوده اند.
2- عاملی که باعث مهاجرت خانواده ها به این منطقه شده بیکاری بوده است که طبق پرسشنامه پر شده 31/42% علت مهاجرت خود را به این منطقه بیکاری و 46/13% علت مهاجرت را نداشتن شغل مناسب عنوان کرده اند.
3- فقر و مشکلات اقتصادی طبق نظریه ها به عنوان عامل حاشیه نشینی در نظر گرفته شود که در این محله هم بیشتر پاسخ گویان یعنی 89% آنها به دلیل فقر و مشکلات اقتصادی این محل را برای سکونت انتخاب کرده اند.
4- ارزانی زمین و مسکن می تواند عامل دیگری برای حاشیه نشینی در یزد باشد چرا که 84% از ساکنین ارزانی زمین و مسکن را در این محله عامل سکونت در این محله می دانند. ...
تا اواخر دهه 1350 پیشروی آرام مردم عادی وجه مشخصه شهرهای ایران بود مهاجرت از روستا به شهر، مشکلات مسکن، جوامعی که به طور خود به خود به وجود امده بودند تقاضا برای مصرف جمعی و گسترش کارهای معیشتی خیابانی همه مورد بحث قرار گرفته بودند.
روند تغییرات بعد از انقلاب منجر به افزایش جمعیت شهرها و به تبع آن جمعیت مناطق حاشیه نشین به ویژه در کلان شهرهای کشور گردیده حاشیه نشینان شهری در ایران پس از سپری شدن دوره کامیابی در پیشروی آرام به سوی شهر که تا اواخر دهه شصت ادامه داشت به مرحله جدیدی از حیات اجتماعی خود گام نهادند. ...
فهرست مطالب تحقیق
چکیده
مقدمه
بیان موضوع و تشریح آن
اهمیت و ضرورت تحقیق
پیشینه تحقیق
وضعیت محدوده مورد مطالعه
سوألات تحقیق
فرضیات تحقیق
روش تحقیق
خلاصه ای از شرایط جغرافیایی (طبیعی)
ویژگیهای انسانی و اقتصادی
تقسیمات اداری
مشخصات آب و هوایی
نقش دولتها
جغرافیای شهری محدوده مورد مطالعه
اصول اساسی تبیین اسکان غیر رسمی
علل حاشیه نشینی
علل حاشیه نشینی درشهر یزد
اسکان غیر رسمی در جهان
اسکان غیر رسمی در ایران
آزمون فرضیات
نتیجه گیری
پیشنهادات و راهکارها
منابع و مأخذ
خرید و دانلود آنی فایل