دسته : کشاورزی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 1269 KB
تعداد صفحات : 110
بازدیدها : 315
برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه
مبلغ : 8000 تومان
خرید این فایلپایان نامه فرسایش خاک
خاك یكی از مهمترین منابع طبیعی و عوامل تولید است . روزبه روز كه بر تعاددا جمعیت جهان افزوده می شود و قدرت خرید مردم بالا می رود و بشر مترقی می گردد ، توقعات انسان از این منبع بزرگ طبیعی و عامل مهم تولید بیشتر می شود .
انسان برای تامین نیاز مندیهای گونانگون و فراوان خود مجبور است از یك طرف با استعمال كود شیمیایی زیاد ، آبیاری فراوان ، مصرف سموم حشره كش ، استفاده از ماشین آلات كشاورزی و دیگر امكانات و وسائل ، درآمد را در واحد سطح زمینهائی كه تا كنون به زیر كشت رفته است افزایش دهد . از طرف دیگر باسكوبندی دامنه كوه ها و تبدیل مراتع و زمینهای جنگلی به زمینهای زراعتی و همچنین تامین آب بیشتر و استفاده از مواد شیمیایی و غیره ، ارتفاعات و زمینهای بایر و كویری را به زیر كشت بگیرد و به این معنی طریق بر سطح زمینهای زراعتی خود بیفزاید .
شواهد نشان می دهد ، زمین از موقعی كه مورد بهره برداری انسان قرار گرفته است ، حاصلخیزی آن بر اثر عدم توجه و اقدامات نامناسب كاهش می یابد .
انسان براثر كشت متوالی یك نوع محصول در سالهای متمادی یا عدم رعایت تناوب صحیح در زراعت و همچنین جمع آوری بقایای محصول (ماده آلی) و سوزاندن آن و تعلیف احشام در مزارع پس از جمع آوری محصول و خلاصه استفاده بیش از حد از زمین بدون دادن كود و تقویت آن و دیگر اقدامات نامناسب و نابجا باعث فقیر شدن خاك از لحاظ مواد غذائی و مواد آلی و نامرغوب شدن بافت ان ، و در نتیجه كاهش شدید حاصلخیزی خاك شده است .
انسان در بسیاری از مناطق جهان بر اثر آبیاری زیاد با آب نامناسب و شور ، باعث شور شدن سطح وسعی از زمینهای غیر شور شده است . منابع زیادی دردست است كه در بسیاری از كشور ها ، منجمله هندوستان ،پاكستان ، مصر و ایران به ویژه از نیمه دوم قرن نوزدهم كه آبیاری شیاری معمول شد ، سطحها وسعی از زمینهائی كه روزی از حاصلخیز ترین خاكها بوده است ، بر اثر آبیاری بی رویه با آبهای نا مناسب ، حاصلخیزی خود را از دست داده و به كلی ویران و متروك شده است (40ص376). همچنین زمینهای بایر و شوری كه پیشینیان با هزران زحمت و صرف هزینه زیاد آباد و قابل استفاده كرده بودند ، بر اثر عدم اطلاع عاملین بعدی از اصول صحیح كشاورزی ، مجددا شور و ویران شده است .
انسان بر اثر قطع بی رویه به اشجار چرای بیش از حد و بیموقع دام درمرتع و كندن بوته ها و درختان به عنوان ماده سوختنی و غیره نیز كاشتن گیاهان وجینی مانند چغندر ، پنبه ، وغیره در سالهای متمادی ، موجب كاهش یا نابودی پوشش زنده خاك و هوموس یعنی مهمترین عامل حفظ كننده خاك شده است . بدیهی است كه خاك با از بین رفتن پوشش زنده و هوموس آن در معرض فرسایش شدید قرارمی گیرد و اثر های شوم فرسایش در كاهش حاصلخیزی خاكها ، پر شدن سرع سدها كم شدن ذخیره آبی كشور ، متغیر و ناثابت بودن آبهای سطحی و بروز فصول كم آبی و همچنین پیشروی كویر ها و مدفون گشتن مزارع و منازل در زیر شنهای روان و خلاصه در خرابی وضع طبیعی ،اقتصادی و اجتماعی ظاهر می شود .
انسان با مصرف انواع مختلف كود ها شمیایی و به كار بردن سموم حشره كش و علف كش به منظور بالا بردن سطح تولیدات كشاورزی در جهت رفع نیازمندیهای گوناگون خود باعث آلودگی خاك شده است .
انسان همانطور كه به خاطر بهره گیری بیشتر از زمین ، باعث اینهمه تغییرات زیانبخش كیفی و كمی خاكها شده است ، از وقتی كه به اشتباهات خود پی برده و متوجه شده است كه با این اعمال بی رویه خود ، خاك را دارد به نابودی می كشاند برای جلوگیری از تغییرات نامطلوب و تخریب بیشتر خاك درصدد یافتن راه های مبارزه با آن بر آمده و خوشبختانه نامطلوب و تخریب بیشتر خاك در صدد یافتن راه های مبارزه با آن بر آمده و خوشبختانه راه های مناسبی هم پیدا كرده است كه در سالهای اخیر به آن توجه زیادی می شود . 1
1- تشكیل ساختمان خاك 5
2- عوامل بیولوژیكی در تشكیل خاك 11
3- بافت خاك 12
4- تكامل خاك 14
فصل دوم «خواص خاك»
1- خواص فیزیكی خاك 17
2- تركیب شیمیایی خاك 20
3- مواد آبی خاك 22
4- مواد معدنی خاك 25
1- روشهای تعیین درجه فعالیت بیولوژیكی خاك 30
2- اندازه گیری درجه فعالت انزیم در خاك 30
3- اندازه گیری تنفس خاك 32
4- تهویه خاك 33
5- دمای خاك 36
6- واكنش خاك 36
7- استركتور خاك و فضای حیاتی 38
فصل چهارم «خاكهای مناسب در چند گیاه مختلف»
1- فراهم نمودن شرایط مناسب د رخاك 42
2- پیدایش خاك زراعتی 43
3- خاك مناسب زراعت چغندر قند 43
4- چغندر قند 44
5- خاك ماسب پنبه 44
6- خاك مناسب كنف 45
فصل پنجم «اهمیت خاك»
1- خاك تا چه حد زنده و فعال است 48
2- اهمیت خاك از نظر كشاورزی 49
3- طبقات خاك از نظر كشاورزی 50
فصل ششم «عناصر موجود در خاك»
1- گوگرد خاك 52
2- فسفر خاك 55
3- پتاسیم خاك 56
4- كلسیم خاك 57
5- منیزیم خاك 59
6- آهن خاك 60
7- منگنز خاك 61
8- مس خاك 62
فصل هفت «مشخصات مهمترین خاكهای متداول جهان»
1- خاك خام 65
2- رانكر 65
3- اندسینا 66
4- پارارندسینا 68
5- ترافوسكا 69
6- خاكهای غرقابی 70
7- خاكهای دست ساز 71
فصل هشت «خاكهای مناطق گرم و خشك»
1- عومال تشكیل دهنده خاك نواحی خشك 73
2- ویژگی های كشاورزی در خاك مناطق خشك 74
3- طبقه بندی خاكهای مناطق و مناطق وابسته به آن 75
4- انواع خاكهای مناطق گرم و خشك
انواع خاكهای مناطق گرم و خشك اورتیز دل 75
انواع خاكهای مناطق گرم و خشك پلاستوزدل 77
انواع خاكهای مناطق گرم و خشك تراروز 77
5- خاكهای كویری 80
6- خاكهای شور و قلیا 80
7- اثر های نامطلوب شوری خاك 82
1- حاصلخیزی خاك و طریقه حفظ آن 87
2- جنبه های حیاتی حاصلخیزی خاك 88
3- فرسایس و حفاظت خاك 88
منابع و مآخذ 95
خرید و دانلود آنی فایل