دسته : -پژوهش ها
فرمت فایل : word
حجم فایل : 15 KB
تعداد صفحات : 19
بازدیدها : 211
برچسبها : دانلود مقاله
مبلغ : 7000 تومان
خرید این فایلمقاله آیفل و نقش آن در گسترش مجموعه منابع الكترونیكی
چكیده:
این مقاله به معرفی برخی از كنسرسیومهای داخلی و خارجی كتابخانهها از جمله «كنسیران» و «آیفل» و نقش آنها در تأمین بهینه منابع الكترونیكی برای كتابخانهها میپردازد. و اینكه با سازماندهی كتابخانههای كشور و مدیریت واحد آنها میتوان در كمترین زمان ممكن و با صرف كمترین هزینه و طی سهلترین مسیر ممكن، از بهترین منابع الكترونیكی بهرهمند شد.
كلید واژهها:
كتابخانهها، كنسرسیوم، كنسیران، آیفل، ناشر، كارگزار، منابع الكترونیكی.
مقدمه:
امروزه منابع الكترونیكی و دسترسی به آنها یكی از مهمترین نیازهای كتابخانهها و مراكز فرهنگی به شمار میرود كه دستیابی آسان واستفاده بهینه از آن نیاز به دانش و مدیریت خاصی دارد.
با توجه به گستردگی دانش وعلوم و فنون بشری، جایگزینی دسترسی آسان به منابع مورد نیاز بجای مالكیت منابع و تهیه تمامی آنها، از اولویت بیشتری برخوردار بوده و بهترین طریقة نشر و اشاعه فرهنگ و دانش در مراكز اطلاعرسانی به ویژه كتابخانهها میباشد. قیمت بسیار گران منابع از یك طرف و بودجه كم كتابخانهها برای خرید آنها از طرف دیگر، عامل گرد هم آمدن نمایندگان كتابخانههای كشورهای مختلف و تشكیل كنسرسیومهای مختلف داخلی و خارجی شد. تشكیل این كنسرسیومها راهگشای بسیاری از مشكلات بوده است. چرا كه با صرف هزینه و وقت كمتر، منابع مختلف و متنوعتری تأمین شده و در اختیار پژوهشگران و محققان قرار میگیرد و كاربران نیز با دریافت آموزشهای لازم به شبكة بانكهای اطلاعاتی مختلف متصل میشوند.
كنسرسیوم خارجی «آیفل»:
از جمله كنسرسیومهای بینالمللی، آیفل (EIFL)[1] میباشد كه به عنوان نمایندة كتابخانههای كشورهای گوناگون با دارا بودن اهداف غیرتجاری برای دریافت منابع بیشتر با قیمت مناسبتر با ناشران منابع دیجیتالی و یا كارگزاران آنها وارد مذاكره میشود. و وظیفه اصلی آن، زمینه سازی برای تجارت نشریات و محصولات الكترونیكی از طریق مذاكره با ناشر و كارگزار میباشد.
[1] - Electronic Information For Libraries
خرید و دانلود آنی فایل