تحقیق سیر تاریخی مفهوم جرم در حقوق کیفری ایران

تحقیق سیر تاریخی مفهوم جرم در حقوق کیفری ایران تحقیق سیر تاریخی مفهوم جرم در حقوق کیفری ایران

دسته : حقوق

فرمت فایل : word

حجم فایل : 70 KB

تعداد صفحات : 38

بازدیدها : 421

برچسبها : جرم حقوق کیفری

مبلغ : 3000 تومان

خرید این فایل

دانلود تحقیق بررسی سیر تاریخی مفهوم جرم در حقوق کیفری ایران

معرفی و بخشی از متن تحقیق بررسی سیر تاریخی مفهوم جرم در حقوق کیفری ایران

جرم، رفتاری مغایر با نظم و ارزش های جامعه

هدف قانونگذار از تعریف جامع و مانع برای جرم، برقرار نظم در جامعه و جلوگیری از رفتار مجرمانه است. به همین دلیلف لازم است قانونگذار در تعریف جرم، تمام شرایط فرهنگی، اخلاقی، مذهبی و ارزش های مورد قبول مردم را مد نظر قرار دهد. بنابراین، جرم عبارت از انجام دادن یا خودداری از اعمالی است که مخالف با نظم عمومی و مغایر با ارزش ها و ضوابط حاکم بر جامعه باشد. گاهی از قانونی بودن جرم هم به عنوان یکی از مشخصات تعریف قانون جرم، و هم به عنوان یکی از عناصر متشکله آن یاد می کنند که ما را در زمره عمناصر متشکله جرم مطرح ساختیم.

جرم در لغت به معنای گناه آمده است و در اصطلاح، علیرغم تعریف زیادی که از جرم شده هنوز هم این موفقیت به دست نیامده تا از جرم، آنچنان تعریفی به عمل آید که مورد قبول همگان قرار گیرد و در زمان و مکان واجد ارزش باشد و دلیل این امر نیز اینست که پدیده جرم بر حسب دانشمندان و محققان دارای مبانی و صور گوناگون بوده، به سختی دیگر، آنچه که از نظر یکی جرم محسوب می شود بر حسب دیگری نه تنها ممکن است عنوان جرم به خود نگیرد، بلکه امکان دارد که حتی عملی پسندیده به شمار آید.

جرم در جرم شناسی

یعنی علمی که به علت های وقوع بزه و درمان اعمال مجرمانه می پردازد. جرم علی الاصول به کلیه اعمال جد اجتماعی یا تنش هایی که جامعه را دستخوش آسیب می کند، خواه موجب آنها علت های روانی باشد یا اجتماعی، اطلاق می گردد. در این محدوده به این مساله که آیا اینگونه اعمال به حقوق جزا و تعریف قانونی جرم ارتباط دارد چندان توجهی نمی شود و بیشتر حالت خطرناک فرد به عنوان علامت و نشانه ای از رفتارهای ضد اجتماعی و بیماری وی زیر ذره بین قرار می گیرد و بدین لحاظ درمان اینگونه افراد با اقدامات تامینی توصیه می شود. اما نظر به محدودیت های قانونی و اجتماعی، جرم شناسی ناچار بیشتر از تعریف قانونی جرم استفاده می کند و به جرایمی می پردازد که در قانون مجازات تعریف شده اند. به عبارت دیگر، مجرم قانونی این جرایم و نه هر فرد خطرناک دیگری مورد بررسی جرم شناسان قرار می گیرد بی آنکه کوشش شود تا تعریف جرم در محدوده قانونی آن محصور گردد. مع هذا، نباید فراموش کرد که امروز حقوق جزا و جرم شناسی در عین رعایت محدوده خویش می کوشند از داده های یکدیگر استفاده کنند. حقوق جزا وقتی جرم را بررسی و تجزیه و تحلیل می کند، دقیقاً از داده های جرم شناسی متاثر شده است و جرم شناسی هنگامی که به بررسی علت های جرم می پردازد، مجرم قانونی را که حقوق جزا سعی به تعریف دارد در نظر می گیرد. پل ارتباط دقیق این دو رشته از علوم جزایی و جرم شناسی را سیاست جنایی ایجاد کرده است.

جرم در حقوق جزا

در حقوق جزا سعی می شود جرم به نحوی تعریف شود که مقنن بتواند آن را در قالب قانون پیاده کند، زیرا وظیفه تشخیص اعمال و یا ترک اعمالی که به ارزش های اجتماعی لطمه می زنند و نظم جامعه را مختل می کنند و موجب آسیب به آن می شوند بر عهده قانونگذار است. اما قانونگذار نیز در تعریف خود نمی تواند نظرات مختلفی را که از ناحیه متخصصان در مورد پدیده های مختلف و از جمله جرم ابراز شده نادیده انگارد. ...

فهرست مطالب تحقیق

چکیده

مقدمه

جرم در جرم شناسی

جرم در حقوق جزا

تعریف جرم از دیدگاه متخصصان

تعریف جرم از دیدگاه حقوق دانان

تعریف جرم در فقه اسلامی

جرم از دیدگاه قانونی

سیر تاریخی تعریف قانونی جرم

مشخصات تعریف قانونی جرم

ریشه وجود عنصر قانونی

نتایج وجود عنصر قانونی

قاعده عطف بماسبق نشدن قوانین جزایی

اقدامات تأمینی و تربیتی

تفسیر محدود یا مضیق قوانین جزایی

سابقه تاریخی

امتیازات و انتقادات وارد بر تفسیر محدود

نتایج تفسیر مضیق قوانین جزایی

محدودیت های وارد بر تفسیر مضیق قوانین جزایی

تفاوت تعریف قانونی جرم و تعریف فقهی آن

تقسیمات کلی جرم

جرم کیفری

جرم مدنی

جرم انتظامی

عناصر تشکیل دهنده جرم

عنصر مادی جرم

عنصر روانی جرم

نتیجه گیری

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید