دسته : پزشکی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 532 KB
تعداد صفحات : 68
بازدیدها : 411
برچسبها : نسخه پزشک تداخل دارویی پایان نامه
مبلغ : 6500 تومان
خرید این فایلپایان نامه و پروژه تحقیقاتی بررسی وضعیت تداخلات دارویی گروه های دارویی در نسخ پزشکان عمومی شهر اردبیل در سال 1392
چکیده
هر روز به تعداد داروهای مورد مصرف درمان اضافه می شود که این داروها طیف وسیعی از اثر و قدرت هستند، عوامل گوناگونی مانند تعداد داروهای تجویزی در یک نسخه برای یک بیمار، مراجعه یک بیمار به چند پزشک جهت مداوای بیماری خود، عدم اطلاعات کافی دست اندرکاران درمان در زمینه فارماکولوژی بالینی این داروها و نبودن دستگاههای موردنیاز جهت تعیین سطوح پلاسمایی داروها، در میزان بروز واکنشهای مضر و ناخواسته تداخلات دارویی نقش بسزایی دارند. در همین راستا این پایان نامه با هدف تعیین تداخلات دارویی در نسخ پزشکان عمومی انجام گرفت. این تحقیق بصورت توصیفی بر روی 1001 نسخه دارویی از 107 پزشک عمومی مربوط به سال 1392 بصورت تصادفی از هر ماه 84 نسخه در شهر اردبیل انجام گرفت و اطلاعات لازم (نسخه ها) از سازمانهای بیمه گر (خدمات درمانی و تامین اجتماعی) و از نسخه های بایگانی شده و در دو حیطه زمانی اخذ گردید و بر اساس جنس پزشک، محل کار، محل تحصیل، سابقه کار، داده ها در EXCELL ثبت و داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت...
کلیدواژه ها
دستوراتی است که پزشک برای بهبود وضع بیمار (تشخیص، درمان یا توانبخشی) بر برگی از کاغذ می نویسد. در نسخه مطالبی مانند داروهای موردنیاز، نحوه مصرف، آزمایشات ضروری و کارهایی که مریض باید انجام دهد و ... نوشته شده است.
دارو در حرفه پزشکی دارو به موادی گفته می شود که قادر به معالجه یا توقف بیماری و یا باعث رفع علایم بیماری و التیام بخش درد باشد.
داروهایی که با تلاش دانش پزشکی برای مقابله با بیماریها تولید می شوند اگر بدون مشورت پزشک در ترکیب با هم مصرف شوند، گاهی به معجونی سمی و کشنده تبدیل خواهند شد. و حتی باعث پیامدهای خطرناکی از جمله تهدید جان بیماران خواهند شد که به آن تداخل دارویی گفته می شود.
هرگاه پاسخ های مشخص دارویی یک دارو که برای بیمار تجویز می شود با داروی دوم تغییر یابد تداخل دارویی اتفاق می افتد. منظور از تداخل دارویی عوارض ناخواسته ای است که از ترکیب و مصرف همزمان دو یا چند دارو ناشی می شود. این عوارض وقتی هر یک از داروها به تنهایی مصرف شوند، رخ نمی دهند. تداخل دارویی می تواند بین داروهای مختلف، بین داروهای تجویز شده توسط پزشک یا داروهای بدون نسخه، بین داروها و داروهای گیاهی، داروهای مکمل و حتی مکمل های ویتامینی، بین داروها و برخی خوراکی ها و غذاها رخ می دهد بسیاری از مشکلات ناشی از تجویز داروها یا DRP (Drug related problem) در اثر انواع تداخل های دارویی پیش می آیند هر روز به تعداد داروهای مورد مصرف در درمان اضافه می شود. وقتی دو یا چند دارو به طور همزمان به منظورهای مختلف مانند درمان- پیشگیری و تشخیص مصرف می شوند ممکن است بر روی همدیگر اثر مساعد یا نامساعد بگذارند. عوامل گوناگونی مانند تعداد داروهای تجویزی در یک نسخه برای بیمار- مراجعه یک بیمار به چند پزشک جهت مداوای بیماری خود- عدم اطلاعات دست اندرکاران درمان در زمینه فارماکولوژی بالینی داروها و نبود دستگاههای مورد نیاز جهت تعیین سطوح پلاسمائی- داروها- مصرف دارویی بدون نسخه همراه با داروی تحویز شده- تجویز دارویی جدید توسط پزشک بدون اطلاع از سابقه بیماری فرد- در میزان بروز واکنش مضر و ناخواسته تداخلات دارویی نقش بسزایی دارند. تداخلات دارویی نه تنها محدود به موارد تجویز همزمان دو یا چند دارو نمی باشد و می تواند بصورت های مختلف از قبیل تداخل دارو با مواد غذایی- دارو با عوامل محیطی و سیگار و مصرف الکل با تستهای آزمایشگاهی و دارو با بیماری ها نیز مشاهده شود. تداخل دارویی از راههای دیگری هم می تواند رخ دهد. مثلاً آهن و کلسیم موجود در خوراکی ها، مکمل های ویتامینی و- داروهای ضد اسید معده، در معده به آنتی بیوتیک ها چسبیده و از 1/0 جذب آنها به داخل خون جلوگیری می کنند پس مثال ساده اش ممنوعیت مصرف آنتی بیوتیک خوراکی همراه با شیر است!..
فهرست مطالب
فصل اول: کلیات پژوهش
مقدمه
کلیدواژه ها
اهداف طرح
فصل دوم: بررسی متون
تداخلات دارویی
کورتیکواستروئید
آنتی بیوتیک
پیشینه تحقیق
فصل سوم: مواد و روشها
مقدمه
نوع مطالعه
جامعه و نمونه آماری
روش انجام پژوهش
روش تجزیه و تحلیل داده ها
فصل چهارم: تجزیه و تحلیل آماری
مقدمه
نتایج
جنسیت پزشکان
محل کار پزشکان
نوع استخدام پزشکان
محل تحصیل پزشکان
سابقه کار پزشکان
فراوانی داروها در نسخ به تفکیک نوع دارو
فراوانی اقلام دارو در هر نسخه
شایعترین اقلام تجویز شده
فراوانی دسته های دارویی
بالاترین مبلغ نسخ در گزارش سالانه کمیته کشوری بررسی نسخ و خدمات پزشکی در شهر اردبیل
فراوانی و درصد تداخلات داریی به تفکیک قلم با قلم
تداخلات دارویی از نظر آنتی بیوتیک ها و کورتیکواستروئیدها
فراوانی تداخلات دارویی به تفکیک جنس پزشک
فراوانی تداخلات دارویی به تفکیک محل کار
فراوانی تداخلات دارویی به تفکیک نوع استخدام
فراوانی تداخلات دارویی به تفکیک محل تحصیل
فراوانی تداخلات دارویی ه تفکیک سابقه کار
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
بحث و نتیجه گیری
محدودیت های پژوهش
منابع
فهرست جدول ها
فهرست نمودارها
خرید و دانلود آنی فایل